Zeven chakra’s kinderyoga

Huidig lessenprogramma:
Zondag 18 en 25 november 2018, 2, 9 en 16 december 2018 en 6 en 13 januari 2019 (losse lessen of instromen mogelijk)

Volgende blok:

Zondag 27 januari
3 & 10 februari
3, 10, 17 & 24 maart

7- chakra’s lessen kaart: € 75,00 (3 maanden geldig)
Losse les: € 15,00

Yoga voor kinderen – What if I fall? Oh my darling. What if you fly? – Eric Hansen
Bewegen, dansen, aanraken en fantasie gebruiken prikkelt de creativiteit. Kinderen voelen zich vrij om vanuit hun prille bewustzijn hun innerlijke wereld te ontdekken en vorm te geven. Op speelse wijze leren kinderen yoga toe te passen in hun leven.

Kinderyoga maakt het kind fysiek en mentaal sterk. Je kind leert het lichaam kennen en contact te maken met anderen. Kinderyoga geeft rust en zelfvertrouwen.

Het 7-chakra’s les-pakket
Wij bieden een 7-lessenpakket aan. Iedere les is gemaakt voor balans in een chakra. Onze vogel Sammie neemt de kinderen mee naar verschillende landen waar we de leukste avonturen meemaken. Door de oefeningen, de spellen en het prikkelen van de zintuigen werken we aan balans in de chakra’s.

Iedere zondag (behalve in de vakantie)
Van 10.15-11.00 uur ouder&kind (2-4 jaar)
Van 11.15-12.00 uur kinderyoga (5-8 jaar)
Ieder chakra heeft eigen kenmerken van balans of juist disbalans, zowel mentaal als lichamelijk. 

Eerste chakra – Muladhara chakra – rood – stuit – aarde
Voor innerlijke kracht. Het kind leert met beide benen stevig op de grond te staan. In deze les stampen we met onze grauwe grijze vogel Sammie naar aardeland, waar hij zijn eerste kleurtje opdoet, rood! We beleven leuke avonturen die ook nog eens balans brengen in dit chakra!
Als dit chakra uit balans is, ervaart een kind angst, en is er een gebrek aan discipline. 

Ik ben geaard. Ik sta met beide benen stevig op de grond. Ik voel me veilig, en geborgen.

Tweede chakra – Svadhisthana chakra – oranje – onderbuik – water
Het gebied van de emoties. Er wordt aandacht besteed aan verschillende emoties zoals blijheid, boosheid, verlegenheid en verdriet, zodat het kind deze leert herkennen. Omdat het element van dit chakra water is, zwemmen we met onze vogel Sammie mee naar waterland, waar hij er nog een kleur bij krijgt namelijk oranje! Alle oefeningen van deze les dragen bij aan balans in dit chakra.
Als dit chakra uit balans is, heeft een kind moeite met genieten.

Water is altijd stromend, nooit statisch.

Derde chakra – Manipura chakra – geel – maag – vuur
Dit is het chakra van je wil en kracht. We gaan lekker opdrogen van waterland, en naar zonneland met vogel Sammie! Wat is het hier heerlijk zonnig, en…. Geel! Alle oefeningen van deze les dragen bij aan balans in dit chakra.
Als dit chakra uit balans is heeft een kind last van schaamte, en weinig gevoel van eigenwaarde.

‘Ik KAN..’

Vierde chakra – Anahata chakra- groen – hart – lucht
Liefde en compassie voor jezelf en anderen. Vogel Sammie besluit zijn hart te volgen! Even voelen aan de slagader op zijn pols. Na 12x zijn we in harteland! Hier vindt Sammie zijn kleur groen terug! Alle oefeningen van deze les dragen bij aan balans in dit chakra.
Als dit chakra uit balans heeft een kind last van verlegenheid en heeft het moeite met invoelen.

‘Ik open mijn hart om liefde te geven en te ontvangen!’

Vijfde chakra – Vishudda chakra – blauw – keel – geluid 
Je stem laten horen, duidelijk communiceren en de waarheid kunnen spreken vanuit je hart. Onder andere door mooie mantra’s te zingen en heel hard te lachen, trillen we het keelchakra zuiver! Vogel Sammie wil zijn kleur blauw halen, en die kan hij vinden in muziekland. Natuurlijk neemt hij ons weer mee! Alle oefeningen van deze les dragen bij aan balans in dit chakra.
Als dit chakra uit balans heeft een kind moeite met zich te uiten en spreekangst.

‘De lach is onze stem in het kwadraat.’ – Kees van Kooten

Zesde chakra – Anja chakra – indigo – voorhoofd – weten/wijsheid/spiritueel inzicht
De kracht van de verbeelding, visualisatie en concentratie. Sammie is blij dat hij zoveel kleuren terug heeft gevonden. Hij voelt zich steeds meer zichzelf, en er komt een gevoel van rust in hem. Een stem zegt: ‘Sammie je hebt al zoveel gereisd, vindt je het leuk om naar een rustige plek te gaan?’ Ja, denkt Sammie. En hij neemt ons mee naar nachtland. Hier vindt hij zijn kleur blauw/paars!  Alle oefeningen van deze les dragen bij aan balans in dit chakra.
Als dit chakra uit balans is is er ongevoeligheid, slecht gezichtsvermogen en/of slecht geheugen.

‘Ik luister naar mezelf en weet dat ik de antwoorden vindt.’

Zevende chakra – Sahasrara chakra – violet – wijsheid/spiritueel inzicht/besef van eenheid
De enige kleur die nu nog ontbreekt, is violet. Deze kleur vindt Sammie terug in engelenland. We gaan liggen op de grond en bewegen heen en weer met onze benen, armen en een hand, en dan komen we aan, in….. Engelenland! Alle oefeningen van deze les dragen bij aan balans in dit chakra.
Als dit chakra uit balans is, heeft een kind moeite met delen. Kortzichtigheid, bekrompenheid en materialisme kunnen het gevolg zijn.

‘Be happy for this moment, this moment is your life!’ – Omar Khayyam