Zwangerschapsyoga Zaandam

Als verpleegkundige gespecialiseerd in verloskunde heb ik al vele vrouwen tijdens de bevalling mogen bijstaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat vrouwen die zich gesteund en veilig voelen, een vlottere bevalling hebben en positiever terugkijken op het proces. Yoga kan je hierbij ondersteunen. Niet alleen tijdens de bevalling, maar gedurende je hele zwangerschap helpt yoga je om:

 

  • Lichamelijk en geestelijk te ontspannen
  • Bewustzijn en vertrouwen in eigen lichaam te vergroten
  • Om te gaan met specifieke zwangerschapsklachten
  • Om te gaan met zenuwen en stress
  • Bewust contact te maken met je kindje
  • Weeën op te vangen

De lessen
De lessen vinden elke donderdagavond om 19:00 plaats bij Goudlokaal in Zaandam.
Een les bestaat altijd uit een ademhalingsoefening, asana’s (houdingen) en een eindontspanning. Elke week is anders, maar met terugkerende elementen, zodat je de oefeningen goed kunt toepassen wanneer je het nodig hebt. Je kunt op ieder moment instromen. De meeste vrouwen beginnen rond de 20 weken aan zwangerschapsyoga, maar eerder of later kan altijd! Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben om de lessen te kunnen volgen. Trek gemakkelijk zittende kleding aan, verder is alles aanwezig.

Partnerles
Tijdens een partnerles bereiden jullie je samen voor op de bevalling. O.a. uitleg over het ‘normale’ verloop van de bevalling, houdingen tijdens ontsluitingsweeën en persweeën en praktische oefeningen als ademhalingstechnieken en massagetechnieken komen aan bod. Informatie die je zowel bij een thuisbevalling als bij een ziekenhuisbevalling kan toepassen. Hierdoor weet je partner beter hoe hij jou kan ondersteunen en kunnen jullie samen onderzoeken wat voor jou werkt.

Kosten
Proefles/ losse les: € 12,50. Gratis bij afname van een 10 lessenkaart, achteraf verrekend.
10 lessen kaart: € 100,00. Te gebruiken over 15 weken.
Kosten voor een partnerles van 2 uur bedragen € 35,00 per koppel en gaat door bij aanmelding van minimaal 2 koppels.

Vergoeding verzekering
Voor de cursus ontvang je een factuur die je kunt indienen bij je zorgverzekering. Omdat wij aangesloten zijn bij de ‘Vereniging Samen Bevallen’ vergoeden een hoop verzekeringen (een deel) van de cursus, dus check je polis!